Zonder jou kan ik niet zijn

Als er iets is wat wij mensen verlangen dan is het wel werkelijk contact, zonder twijfel een van de belangrijkste bronnen van betekenis. De ervaring dat je gehoord, gekend en gezien wordt. De ervaring ook dat je die ander ontvangt.

In al zijn weerbarstigheid, grenzend aan het ongekende, of zo je wilt, het mysterie van anders-zijn. Hoe doe je dat werkelijk tot spreken komen? En wat of wie komt er dan tot spreken? Ja, wat gebeurt er eigenlijk als een gesprek een ontmoeting wordt? Wanneer wordt communicatie communio – gemeenschap, vereniging?

Woensdag 30 januari aanstaande leidt filosofe Karin Melis in Maria ter Zee, centrum voor geloof en cultuur, een avond precies over dit onderwerp. Aan de hand van filosofische teksten, maar ook muziek laat zij zien wat het betekent om met elkaar in gesprek te zijn. Dat vraagt natuurlijk om een zekere mate van beslotenheid. Vandaar ook dat het maximaal aantal deelnemers op 12 ligt.

Kosten: 12,50 euro per persoon.

Aanmelden: Leonoor Ruigrok

Tijd: 19.30 – 22.00 uur

Informatie:   Karin Melis: karinmelis.nl
                                        Zinweb.nl
                                        karin.melis@planet.nl

Karin Melis
Karin Melis (karinmelis.nl) is filosoof, docent, publicist en gesprekspartner. Ze is in de eerste plaats een toehoorder: pogend te delen wat ze ontvangen heeft en te horen wat anderen haar te zeggen hebben. Altijd verkennend, immer onderzoekend.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *