Zon

De zon, zelfs de zon is anders. Dat zie je aan alles. De zon schijnt anders dan voorheen. Alles is anders. Alles is nieuw. Niets blijft ooit hetzelfde, hoe hard je er ook in gelooft.

Geen mens blijft hetzelfde, geen Jezus, geen opstanding gelijk. Juist dat is de kracht. Alles is anders. Het verhaal van Pasen maakt ons duidelijk dat niets ooit het zelfde blijft, hoe hard je er ook in gelooft.

Bron van nieuwe dingen. Alles wordt nieuw. De wereld verandert, het verhaal verandert en Jezus verandert. Hij sterft en het staat op. Als herboren. Nieuwe tijden brengen nieuwe woorden en nieuwe interpretaties. Nieuwe eeuwen brengen nieuwe klanken en nieuwe zinnen. Bekende verhalen als oude wegen gevormd tot nieuwe paden. Begaanbaar en onherbergzaam. Alles wordt nieuw. 

Niets blijft ooit hetzelfde, hoe hard je er ook in gelooft.

Alles stroomt en geeft je nieuwe dingen. Dat wat je ziet is nooit meer hetzelfde. Renaissance, wedergeboorte. Alles is nieuw en fris. Niets blijft. Omarm het nieuwe, ook al zijn de dingen nog zo oud en al jaren onveranderd. Je kijkt met andere ogen en ziet dingen opnieuw. 

Alles is anders, alles stroomt. dat wat blijft is nooit hetzelfde. Het stroomt…

De verhalen uit de Bijbel blijven, maar elke Pasen geeft dat verhaal ons nieuwe mogelijkheden. Met andere ogen en zonder oordeel. Alles is nieuw. Omarm het avontuur. Omarm het onbekende. Omarm je nieuwe zicht. Laat dat de boodschap van Pasen zijn. Niets blijft ooit hetzelfde, hoe hard je er ook in gelooft.

Zelfs de zon….

Foto: Echoesoflosthope/Deviantart

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *