Zinzoekers IJsseldelta organiseert symposium

Welke verschillen en welke overeenkomsten bestaan er tussen vrijzinnigen van verschillende organisaties? Dat is de centrale vraag die gesteld wordt tijdens de jaarlijkse ontmoetingsdag van de Zinzoekers IJsseldelta.

De dag vindt plaats op 2 november. Voor de derde keer organiseren de Zinzoekers een regionale ontmoetingsdag. De Zinzoekers vormen een platform voor vrijzinnigen in de regio Kampen en tijdens de ontmoetingsdagen kan iedereen elkaar beter leren kennen. 

‘Veelkleurig palet’ is het thema van de dag en dat slaat op de vele vrijzinnige organisaties die in de regio aanwezig zijn die apart zijn georganiseerd, maar in feite zeer veel op elkaar lijken. 

Enkele sprekers leiden de dag in. Het zijn Jeanne Traas, Ineke de Vries, Rinus van Warven, Diederik van Rossum en Hans Bouma. Willem van der Meiden zal hen als dagvoorzitter bevragen over hun onderlinge verschillen en overeenkomsten. 

Na de lunch worden de aanwezigen in groepen verdeeld. Met prikkelende stellingen worden zij gevraagd hun mening te geven en die te slijpen aan de mening van een ander.

Theatermaker Kees Posthumus sluit de dag af met zijn voorstelling Op het leven. 

Opgave voor de dag kan via de website dezinzoekers.nl. De kosten bedragen € 15,-

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *