Zinweb naar 2e ronde van Jongerenprijs

Zinweb dingt met twee projecten mee naar de Kerk en Wereld Jongerenprijs die eind dit jaar wordt uitgereikt: één in de categorie ‘reeds georganiseerd reli-jongerenproject’ en één in de categorie ‘nog te realiseren reli-jongerenproject’. Er valt een bedrag van 5000 euro te winnen. Beide projecten zijn door naar de tweede ronde, waarin het publiek op de verschillende projecten kan stemmen. Dit kan tot en met 31 oktober. Uiteraard ontvangen we graag jouw stem voor onze projecten!

Vrijzinnige 20-ers
Door: Stichting Zinweb, Stichting NVO en Terri Mollet/Bucketfilms
In deze vijfdelige serie (zie de compilatie) wilden we een antwoord vinden op de vraag waarom jongeren zich niet verbonden voelen met vrijzinnige organisaties. Uiteindelijk bleek het lastig om jongeren te vinden die zich konden identificeren met vrijzinnigheid als term. De jongeren die in de video’s geportretteerd worden, gaven aan dat ze zich enigszins kunnen voorstellen dat zij als vrijzinnig gezien worden. De manier waarop ze bezig zijn met geloof is per persoon verschillend en kan niet in één hokje geplaatst worden. Verbonden zijn met een vrijzinnige organisatie zou ‘het geloven op je eigen manier’ eigenlijk teniet doen, was de conclusie van deze jongeren.

Wat we met het prijzengeld zullen doen: In 2014 bestaat Stichting Zinweb 10 jaar. Een goed moment om met vrijzinnige jongeren in debat te gaan. Wij willen hiervoor een format bieden wat voor en door deze jongeren bedacht wordt. Ze kunnen zelf de inhoud en productie verzorgen, om tijdens het jubileum zo een eigen platform te creëren op Zinweb.

Stem op Vrijzinnige 20-ers via deze link; het project staat onderaan.

4-Mee
Door: Stichting Zinweb, Terra Futura en Frontmen
We ontwikkelen een applicatie voor de mobiele telefoon (geschikt voor Android, Apple en als webapplicatie in elke browser) waar 80 feestdagen van verschillende religies en groeperingen in staan. Bij elke feestdag staat een korte beschrijving, plus een daad die iemand kan verrichten om de speciale dag een beetje mee te vieren en zich in te leven in deze groep mensen. Doordat de app ‘push notificatie’ heeft, ontvangt de gebruiker op elke dag die hij wil meevieren een bericht op zijn telefoon.

Wat we met het prijzengeld zullen doen: Onze ambitie is om de 4 Mee-app op Valentijnsdag 2014 af te hebben. We zijn reeds bezig met de inhoud en de techniek. Er is voldoende startbudget voor de ontwikkeling van de belangrijkste functionaliteiten. Mochten we winnen, dan zullen we het prijzengeld gebruiken om de app breed te verspreiden. Ook kunnen we de app dan uitbreiden met de mogelijkheid om als gebruiker zelf religieuze of culturele feestdagen met instructie toe te voegen.

Stem op 4-Mee via deze link; het project staat helemaal bovenaan.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *