Zinweb Café op 18 september

Interviews en lezingen op het gebied van zingeving, plus een dosis cultuur, literatuur en een borrel ter afsluiting: dat is de formule van Zinweb Café! Woensdag 18 september is de volgende editie van deze tweemaandelijkse avond. Met deze keer twee gasten, dichter/schrijver Karel Eykman en kunstenaar Bert Vredegoor, die beiden met een groot creatief project bezig zijn.

Zinweb is een online trefpunt voor zingeving en inspiratie, geworteld in de vrijzinnig christelijke traditie. Tijdens Zinweb Café ontmoeten bezoekers, auteurs en partners van het online platform elkaar ‘in real life’. Er zijn interviews, columns en korte lezingen door gastsprekers en Zinprofs – zingevingprofessionals ‘uit eigen stal’. De locatie is de sfeervolle Boekhandel Kirchner aan de Leliegracht in Amsterdam, een winkel die zich specialiseert in onder andere religie en filosofie.

Het Zinweb Café vindt woensdag 18 september van 18.00 tot 20.00 uur plaats aan de Leliegracht 36 in Amsterdam. Wie wil, kan na afloop in het nabijgelegen, gezellige café P 96 (Prinsengracht 96) nog wat drinken. Omdat er in de boekhandel plaats is voor maximaal 30 personen is het nodig om tijdig te reserveren. Dat kan tot 16 september via info@boekhandelkirchner.nl. De entree bedraagt 10 euro, inclusief twee consumpties en hapjes, te betalen aan de kassa. Studenten betalen 6 euro.

Het programma van 18 september, met links naar meer informatie:

  • Gastheer Frederik Lobbrecht van Boekhandel Kirchner licht een selectie van boeiende boeken uit zijn winkel toe.
  • Interview met dichter en (liedjes)schrijver Karel Eykman door Harmen Brethouwer. Op 7 september komt Eykmans nieuwe boek uit: Een knipoog van u zou al helpen. Een gedicht bij iedere psalm. Het boek, waaruit de auteur zal voorlezen, zit vol vrije poezie, grappige cabaretliedjes, enthousiaste gospelsongs en droevige blues. Zie ook de boekbeschrijving.
  • Interview met kunstenaar Bert Vredegoor door Harmen Brethouwer. Voor zijn met crowdfunding bekostigde kunstproject Geen Wonder maakte Vredegoor acht rasterwerken. In een publicatie krijgen die een verbale en visuele context van een schrijver en fotograaf. “Een raster mystificeert de werkelijkheid, houdt op z’n minst een vermoed mysterie in stand.” Zie Vredegoors project op Voordekunst.nl en zijn persoonlijke site
  • Aankondigingen van activiteiten door bezoekers.
  • Borrel

Tip: Noteer alvast het volgende Zinweb Café van 20 november in uw agenda! Schrijfster Désanne van Brederode heeft reeds toegezegd te zullen komen.

Foto: Aeliane van den Ende

Bert Vredegoor
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *