Zinvol en duurzaam ondernemen: Sandra Geisler over duurzaam leiderschap

Na een zwaar ongeluk begon Sandra Geisler na te denken over wat haar werk zin gaf. Een ontmoeting met een groep wilde paarden bracht een beslissende wending in haar leven.


See video

Sandra Geisler was bezig met een succesvolle carriere met een mooie baan bij KPMG. In haar werk had ze een tomeloze ambitie, maar merkte ze dat dit werk niet was waar haar passie lag. Tien jaar geleden kreeg ze een heftig ski ongeluk, dat haar een tijd verlamde en overgevoelig maakte voor geluid. In haar herstelperiode kon ze weinig onder mensen zijn, maar des te meer in de natuur. Daar kwamen de grote vragen in haar op: wie ben ik, waarom ben ik hier, wat wil ik doen?

In de natuur kwam het besef dat ze door haar drukke werk iets kwijt geraakt was dat ze wel als kind ervoer: een diepe verbondenheid met de aarde. Haar werkelijke passie was om mensen te bewegen een verandering naar een duurzame manier van werken in gang te zetten. Deze passie, die in wezen ging om duurzaam leiderschap, kreeg een nieuwe richting door een ontmoeting met een groep wilde paarden.

Die ontmoeting leidde er toe dat ze met paarden ging werken om groepen te trainen en te coachen op het gebied van duurzaam leiderschap. Ze begon daarmee bij het Leaders for Nature programma van natuurorganisatie IUCN. Tegenwoordig heeft ze een eigen coaching- en trainingsbureau, waarin ze groepen leiders binnen grote bedrijven leert over duurzaam leiderschap aan de hand van oefeningen met paarden. Haar motto leent ze van Gandhi: ‘Be the change you want to see in the world.’ Omdat paarden niet zozeer reageren op je commando’s, maar op wie je bent, vertellen zij veel over de persoon van de leider. Als je je innerlijke ‘mindset’ weet te veranderen, kun je situaties ten positieve beïnvloeden en mensen meekrijgen in je visie.

Het is Geislers overtuiging dat paarden niet zo anders reageren als mensen in organisaties. Om organisaties en de samenleving een transitie naar duurzaamheid te laten maken, is Natuurlijk Leiderschap nodig. Dat leiderschap onderscheidt zich door handelen vanuit vertrouwen, respect en transparante communicatie in plaats vanuit een formele rol of controle. Door je eigen beperkende overtuigingen en emoties te overstijgen, kun je anderen voorgaan in een proces van verandering.

Ruben Altena
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *