Zinprof Karin Melis in Platenparadijs

Niks te doen vanmiddag en zin om wat muziek te luisteren vanmiddag? Luister dan om 12:00 uur  op radio 5 naar zinprof Karin Melis. In het radioprogramma het Platenparadijs van de RKK  filosofeert zij aan de hand van een zelf samengestelde playlist over individualisme, echte vrijheid en de vreugde van een veilige basis.

Karin Melis is publiciste, filosofe en identiteitsbegeleider bij het primair onderwijs in Delft. Motto in het leven van Karin Melis (55) is steeds opnieuw beginnen. Dat heeft grotendeels te maken met de vele malen dat ze verhuisd is: tot dan meer dan veertig keer. Met haar ouders, maar ook zelf. Een gevoel van vrijheid? Kan. Maar ook van eenzaamheid, bekend ze. Echte vriendschap leerde ze pas kennen na haar twintigste. Met haar dochter heeft ze haar thuis nu gevonden. Hoewel God er haar hele leven al was, is ze tien jaar geleden katholiek geworden.Aan de hand van haar favoriete muziek filosofeert ze over individualisme, echte vrijheid en de vreugde van een veilige basis.

Muziek:
– Beginnings / Chicago
   cd Chicago Transit Authority  (Warner Elektra Atlantic 8122761712)
– Nieuwe dag / Stef Bos
   cd Zien (HKM 5411704420776)
– Alone again or / Love
   cd Forever changes (Elektra 7559606562)
– Havah nagila / David & the High Spirit
   cd The real complete jewish party music collection (Worldwide Succes 6100)
– Een mens te zijn op aarde / Huub Oosterhuis
   cd Laat mij maar zingen (MiraSound MIRA399434)
– Zorba the Greek/ Mikis Theodorakis
   cd Zorba (EMI 4839162)

Ei
gen keus Tom Dirks:
– Summertime / Billy Stewart
   cd In the summertime (Arcade 01709061)

Bron: RKK

Karin Melis
Karin Melis (karinmelis.nl) is filosoof, docent, publicist en gesprekspartner. Ze is in de eerste plaats een toehoorder: pogend te delen wat ze ontvangen heeft en te horen wat anderen haar te zeggen hebben. Altijd verkennend, immer onderzoekend.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *