Bleeklezing over pelgrimstochten

Zinpodium: Onderweg naar Santiago de Compostella

Het is inmiddels een aantal jaren geleden, maar ook ik was één van die duizenden mensen die de tocht naar Santiago de Compostella heeft gemaakt. Ik heb de tocht grotendeels gefietst en het laatste stuk gewandeld. Door Joke Bosink-Jolink.

In het begin was het moeilijk om niet te weten waar mijn bedje (tentje) ’s avonds zou staan en of ik onderweg wel voldoende water en brood zou kunnen vinden. Ondanks twijfel (kan ik dit wel ??) ben ik enthousiast aan de tocht begonnen.

Ik heb het grote moeten achter me gelaten

Al doende kreeg er vertrouwen in ‘dat het wel goed zou komen’. Daarin werd ik ook bevestigd door de pelgrims die ik ontmoette. Ik heb genoten van het landschap en de natuur en er kwam ruimte om zo nu en dan gewoon blij te zijn als ik een heuveltje geslecht had ! Onderweg heb ik het Grote Moeten achter me gelaten en kon het Genieten beginnen !

Ik werd al doende van een lange afstandsfietser een soort pelgrim. Mede door de ontmoetingen onderweg. Ik heb genoten van de lieve , bijzondere mensen die op mijn pad kwamen. Ik heb me gewarmd aan de zon en verkoeling gezocht in de regen.

Het was zeer de moeite waard !

Meepraten over pelgrimage? Op 26 november 2016 organiseert De Bleek in Almelo een lezing over pelgrimstochten. Wees welkom!

Foto: Flaviu Lupoian @Freeimages.com

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *