Zingeving in opvoeding

Zinweb maakte de afgelopen jaren een aantal interessante videos over zingeving in de breedste zin van het woord. Deze maand delen we enkele series in een handig overzicht. Vandaag de serie zingeving in opvoeding.

Schoolkeuze

In het huidige onderwijssysteem krijgt ieder kind op dezelfde manier les. Je leert op hetzelfde moment rekenen en schrijven en wordt op dezelfde manier beoordeeld. Hoewel het voor veel kinderen een prima schoolsysteem is, werkt deze methode niet voor iedereen. Ieder kind is uniek en heeft daarmee ook een eigen manier van leren. Operation Education zet zich in zodat elk kind tot volle bloei kan komen door middel van een schoolmethode die past bij zijn of haar wijze van leren.

Yoga

We leven in een tijd die gekenmerkt wordt door drukte; de constante informatiestroom van social media, de prestatiedruk en volle agenda’s. Uit onderzoek blijkt dat drie op de vier jongeren zoveel stress ervaart dat er een burn-out op de loer ligt. Ook jonge kinderen kunnen er al last van hebben. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen leren hun rustmomenten te pakken?

Natuur

Het Woeste Westen in Amsterdam is een groot stuk natuur waar kinderen kunnen avonturen en spelen. “De natuur biedt onverwachtse dingen en verandert altijd, het biedt het kind veel creativiteit”, zegt Martin Hup van het Woeste Westen. Het belang van lekker buiten ravotten in de grote stad.

Je kind als goeroe

“Je kunt veel van je kind leren, omdat hij je een spiegel voorhoudt”, meent Vincent Duindam. Waarom je kind een goeroe kan zijn.

Je kind loslaten

Het kan best eng zijn om je kind los te laten, maar ze leren het beste door vallen en opstaan. Hoe kun je je kind op een veilige en liefdevolle manier beschermen, maar toch ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen?

Bron foto: Mi Pham via Unsplash

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *