Zingeving in Opvoeding: Kinderyoga

Wat kan yoga betekenen voor kinderen? Leer er meer over in dit artikel van Zingeving & Opvoeding, met een video van Wietske Huisman.

Gekenmerkt door drukte

We leven in een tijd die gekenmerkt wordt door drukte; de constante informatiestroom van social media, de prestatiedruk en volle agenda’s.

Onlangs concludeerde een onderzoek dat 3 op de 4 jongeren te veel stress ervaart en waarbij een burn-out op de loer ligt. Ook jonge kinderen kunnen er al last van hebben. Ze zien hun ouders druk zijn en kopiëren dat gedrag. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen leren hun rustmomenten te pakken?

Kinderyoga

Kinderyogadocent Wietske Huisman leert kinderen in haar lessen rustig te worden en hierdoor ook te luisteren naar zichzelf. Hoe dragen haar lessen bij aan hun zelfontplooiing? En wat voor veranderingen ziet zij terug bij haar leerlingen?

Dit vertelt zij in aflevering 4 van Zingeving in Opvoeding.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *