Zin in opvoeding?

Wil jij je kinderen opvoeden in een betekenisvol beeld van zichzelf, de ander en de samenleving? En kun je daarbij wel wat inspiratie gebruiken? Dan heb je misschien iets aan Zin in opvoeding: een nieuw levensbeschouwelijk platform waarop ouders inspiratie en wijsheid kunnen delen.

Zin in opvoeding kun je vinden op Facebook, Twitter en als website. Op Facebook en Twitter delen we (vragen bij) de actualiteit en ontwikkelingen. De reacties van ouders en andere verdieping delen we weer op www.zininopvoeding.nl. Zo willen we ouders een vindplaats bieden voor reflectie en uitwisseling. De website wil uitgroeien tot een plek waar ouders die, in de opvoeding van hun kind, zoeken naar inspiratie en wijsheid elkaar kunnen ontmoeten. Om hun vragen, ervaringen en (soms) antwoorden te kunnen delen.

Zin in opvoeding is een platform voor ouders, opgezet door vier vrijzinnige organisaties: De Algemene Doopsgezinde Sociëteit, het Apostolisch Genootschap, de vrijzinnige geloofsgemeenschap NPB en de Vereniging van Vrijzinnig Protestanten.

Deze organisaties:
– Vinden het belangrijk geïnspireerd en zinvol te leven en te streven naar een menswaardige samenleving. 
– Voelen zich daarbij verwant met mensen en organisaties die zich respectvol, maar ook vrij willen verstaan met de traditie, nieuwe vragen durven stellen en nieuwe antwoorden durven overwegen.
– Willen kritisch en creatief nadenken over waarden en normen en andere levensbeschouwelijke vragen en zo een eigen levensbeschouwelijk kompas ontwikkelen.
– Zien dat onze maatschappij individualistischer en virtueler wordt, waardoor er minder betrokkenheid is bij maatschappelijke organisaties en er nog maar weinig ijkpunten zijn. Dit heeft ook invloed op de zekerheid waarmee ouders en andere opvoeders hun levensbeschouwelijke oriëntatie doorgeven aan hun kinderen.
– Willen ouders en andere opvoeders hierbij graag inspiratie, reflectie en uitwisseling bieden.
– Respecteren elkaars inspiratiebronnen, vragen en antwoorden en ‘agree to disagree’ over de nadere invulling daarvan.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *