Zand erover

Bij uitvaarten passen tranen, welgemeende tekenen van verdriet en meeleven. Meer dan eens past er ook een glimlach bij, omdat in het gedenken ook  de humor een plek mag hebben. In het gedenken van de mens die ons is voorgegaan. Kostelijke anekdotes kunnen verademend en ronduit troostrijk zijn.

Soms is er een reden tot glimlachen, waar niemand op bedacht is. Omdat er iets gebeurt, wat niemand verwacht heeft, iets wat a.h.w. “van buiten” komt. Over beide, de bedachte anekdotes en de onbedachte gebeurtenissen vertelt dit boekje. Het betreft zonder uitzondering uitvaartervaringen die betrekking hebben op mensen die menselijkerwijs gesproken een voltooid leven hebben geleid. Mensen die echt aan de grens waren gekomen, altijd oud, bijna altijd moe van het lange leven. Mensen ook, van wie het heengaan te plaatsen en te aanvaarden is.

Twintig ervaringsverhalen zijn het geworden. Met aan het eind een aantal limericks die op een enkele uitzondering na ook over “de laatste dingen” gaan. De blik is in dit boekje zonder uitzondering gericht op de humor en de plek die je eraan kunt geven, ook op plaatsen en tijden, waar je het wellicht niet verwachten zou. Wie het boekje leest zal hopelijk mee kunnen glimlachen. En naar ik hoop erkennen dat het nodige respect voor de mensen is bewaard. Voor alle betrokkenen, zowel degenen die heengegaan zijn als de mensen die de laatste zorgen en woorden aan hun leven wijdden.

Ik mocht als predikant telkens één van die mensen zijn. En ik mocht steeds wat, meestal heel wat zeggen ook. Het vertrouwen dat ik daarbij van de nabestaanden kreeg heb ik als een zegen ervaren.

Ko Brevet (1948) is emerituspredikant te Lochem. Na zijn theologiestudie in Brussel, werkte hij vanaf 1979 achtereenvolgens in Antwerpen, Nunspeet, kerk- en Kapel Avezaath, Tiel en Lochem. Ook was  hij van 1982-1987 part time pastor van een Bejaardenhuis in Tiel. Naast zijn werk als predikant schreef hij artikelen in diverse bladen. Ook maakte hij liederen, bestemd voor de gemeentezang. Het schrijven van teksten is thans één van zijn hoofdbezigheden.

Het boekje kost 12,50 euro, verzendkosten 1,50 euro, totaal 14,00.
U kunt dit bestellen via Boekhandel Lovink 
email adres boekhandel_lovink@planet.nl
Na ontvangst op bank rek. 33 66 10300 volgt per omgaande verzending

Ko Brevet
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *