Zaans Platform voor Vrede en Dialoog

De werkgroep Jodendom,Christendom en Islam, Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/ Waterland en de Zaanse afdeling van Amnesty International hebben het initiatief genomen voor de oprichting van een Zaans Platform voor Vrede en Dialoog, gebaseerd op het internationale Charter for Compassion. Het platform is ook een Ambassade voor de Vrede in de Zaanstreek gebaseerd op het landelijk initiatief van IKV Pax Cristi.

Het platform wordt gepresenteerd aan de Zaanse bevolking tijdens de Vredesweek op zaterdag 28 september 2013, tijdens een korte manifestatie in het kader van de Vredesweek op de Gedempte Gracht in Zaandam.

Opzet platform
Het is niet de bedoeling om met het platform een nieuwe vergaderstructuur op te richten door een werkgroep of bestuur in te stellen. Er moet meer gedacht worden aan een netwerk van organisaties die zich inzetten voor vrede en interculturele dialoog. Dit gebeurt mede door het onderschrijven van het internationale Charter voor Compassion van de Engelse schrijfster en publiciste Karen Armstrong.

Iedere Zaanse organisatie die zich in deze doelstellingen herkent zou zich moeten kunnen aansluiten, met uitzondering van politieke partijen. Het platform moet politiek neutraal zijn om op die manier onafhankelijk in dialoog te kunnen gaan met politieke partijen. Het platform dient om informatie uit te wisselen over elkaars activiteiten en om soms iets gezamenlijks te organiseren zoals de manifestatie op 28 september.

Programma manifestatie 28 september 2013, aanvang 15.00 uur
Gedempte Gracht te Zaandam t.o.v. V&D en de Rozenhof
• Popband Fredless treedt op
• Een kinderdansgroep voert een vredesdans uit
• Koor vanuit de deelnemende organisaties, onder leiding van Mark de Waal, zingt enkele vredesliederen
• Toespraak van Zenon Emmanuel, Zaanse kunstenaar van Syrische afkomst 
• Ray Varli van de Alevitische Vereniging Zaandam zingt enkele vredesliederen
• De Zaanse stadsdichters dragen een vredesgedicht voor
• Popband Fredless treedt op

Het programma wordt gepresenteerd door Songül Mutluer.
Nadere informatie bij: Bert Valk email: bertvalk53@telfort.nl.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *