Workshop: Schrijven als weg terug naar bron

In ieder van ons ligt een grote schat aan wijsheid en inzicht te wachten op onze aandacht, maar we zijn vergeten hoe we ons ervoor kunnen openstellen. In plaats van onze aandacht naar binnen te richten en diep te luisteren, gaan we nadenken of zoeken we het bij andere mensen. Helaas is dat niet de weg, want we weten zoveel meer dan we denken. Hoe je kunt vertrouwen op het creatieve schrijven als een weg terug naar de bron kun je ontdekken in de workshop die Christine de Vries op de Schrijfdag van 8 maart a.s. geeft. 

Een andere workshop waarin creatief schrijven als instrument voor ontdekking en bewustwording is gebruikt, is die van Wendy Smit. Zij voegt nog een tweede instrument toe: tekenen. Door de combinatie van woord en beeld laat zij je in contact komen met de stille plek in jezelf. Vanuit deze plek ontdek je (weer) wat belangrijk is voor jou, je dromen, irritaties, antwoorden op jouw vragen, waar je bent en waar je naar toe wilt. Met verschillende schrijf-, teken- en aandachtsoefeningen kom je weer in contact met deze stille plek, met wat wezenlijk is voor jou. 

Maar schrijven is meer dan onderzoeken, ontdekken, verwonderen, ongekende bronnen aanboren, nieuwe paden bewandelen, onverwachte vergezichten, hollen, stilstaan en sporen die toch niet doodlopen. Schrijven is ook structuur aanbrengen, luisteren, oefenen, veel oefenen, schrappen, lievelingen vermoorden, eindeloos poetsen, slijpen en nog eens schrappen. Daarom heeft A3 boeken nog vier andere workshops op het programma staan om al die aspecten aan bod te laten komen. Workshops waarin je je pen kunt slijpen, het creatiepentagram als hulpmiddel leert kennen, intuïtief een steengoed verhaal schrijft of inzicht krijgt in hoe het schrijven en uitgeven van een boek in zijn werk gaat.

Op deze Schrijfdag (10.00 – 16.00 uur) kun je kiezen uit zes workshops van elk twee uur. Iedereen kan twee workshops volgen. Je gaat vast en zeker met antwoorden en mooie schrijfervaringen naar huis. 

Locatie: De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 AC, Maarn (op loopafstand van NS-station, goed bereikbaar met auto en voldoende P)
Prijs: € 65,00 (inclusief 21% BTW, lunch en 2 koffie/thee)

Aanmelden kan op de website van A3 boeken. Daar staat ook meer informatie over de aangeboden workshops:

Schrijven met het creatiepentagram – Yoeke Nagel
Een steengoed verhaal – Anneke Agterberg
Putten uit de bron van innerlijke wijsheid – Christine de Vries
Woordenregen – Margreet Schouwenaar
Ontdek de stille plek in jezelf met woord en beeld – Wendy Smit
Een boek schrijven en uitgeven: hoe pak je dat aan? – Adrie Beyen

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *