Workshop over denken, ademen, voelen

Als ik in het land trainingen geef en vraag hoe het gesteld is met de kwaliteit van de gedachten, blijkt dat 80 procent van de deelnemers vaak maalt en piekert. Over de toekomst, het verleden, over relaties, geld, lichaam, angst voor het pensioen, werkloosheid, alleen zijn, enzovoort.

Dat betekent dat de hersens vol zitten met een hoop negatieve gedachten. Ruimte die je veel efficiënter en prettiger kunt gebruiken. Ik heb ooit geleerd hoe ik die gedachten om kan zetten in gedachten waar ik wel wat aan heb. 

We zijn namelijk in staat rust te creëren in ons hoofd. Op die manier kunnen we meer van het leven genieten en betere keuzes maken. We krijgen meer overzicht en een gezonder gevoel van eigenwaarde. Dat zorgt weer voor een gevoel van gelijkwaardigheid aan anderen en een algemeen gevoel van rust, welbevinden en ontspanning.

Veranderen van mindset is helemaal niet zo moeilijk als vaak wordt gedacht. Ik was zelf verbijsterd door de eenvoud en de effectiviteit. Binnen twee weken merkte ik dat ik me stukken beter voelde. Het is dus mogelijk. In de workshop ‘De Kracht van Gedachten’ leg ik vrijdag 20 september uit hoe je dat kunt doen. We gaan er meteen mee aan de slag, zodat ook jij de effecten ervaart.

Tweede dagdeel: De goeroe in jezelf
In de workshop ‘De goeroe in jezelf’ gaan we op zoek naar de goeroes in ons leven en dat zal nog voor verrassingen zorgen. Was het Krishnamurti of Osho? Misschien wel… maar er zijn veel “allerdaagsere” goeroes om ons heen. Wie zijn dat en hoe herken je ze? Nog belangrijker: Wat kun je ermee? 

Uiteindelijk gaan we in de workshop op zoek naar de goeroe in onszelf. We hebben veel meer in onze mars dan we denken als we even wat dieper graven. Het is eenvoudiger te vinden dan we denken en praktisch in ons leven te gebruiken. 

Citaat uit het boek Het Geheim van Genialiteit van Tijn Touber:

“Ik schreef in Stadsverlichting over de goeroeavonden die onze vriendin Marja Ruijterman bij ons thuis organiseerde, waarbij iedereen om de beurt mocht plaatsnemen in de zogenaamde goeroestoel. Deze stoel, zo vertelde Marja erbij, bracht je in contact met alle wijsheid van alle tijden. 

 

De wijsheid die vervolgens uit de mond rolt van mensen die op de Goeroe Stoel zitten, is vaak verbluffend. Het is hilarisch om hun verbaasde gezichten te zien en ze – tussen twee zinnen van diepe wijsheid door – te horen fluisteren: Kan iemand dit even opschrijven?

 

Als je hun na afloop vraagt wat ze zojuist hebben gezegd, kunnen ze het meestal niet herhalen. Logisch, zou Cruijff zeggen, want het viel hun toe. Het was niet van hen. Ze kregen het aangereikt, gaven het door en vergaten het weer.”

Deze twee workshops zijn heel goed te combineren op één dag. Tijdens de goeroe-workshop gaan we samen dieper in onszelf duiken om te ervaren dat jij zelf de goeroe van je leven bent. Het is eenvoudiger dan je denkt. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal bij jezelf naar boven kunnen komen? Schrijf je dan in en doe beide workshops op één dag. Ik zie uit naar je komst.

De workshop de Kracht van Gedachten en de Goeroe in Jezelf geef ik bij Tarazat in Capelle a/d IJssel op op vrijdag 20 september.

Aanvang: 10.00 – 17.00 uur
Locatie:Tarazat Capelle a/d IJssel
Deelname deze dag: € 75,- exclusief BTW
Inclusief lunch, koffie en thee
Wil je je aanmelden, stuur dan een mail.
Het bedrag gelieve over te maken naar rekeningnummer: 4948444 ten name van M. Ruijterman, ovv workshop Lelystad plus datum. Zodra de betaling binnen is, is de inschrijving definitief ontvang je een betalingsbewijs, tevens bewijs van inschrijving.

Foto: Wesley Nitsckie/Flickr

Marja Ruijterman
Marja Ruijterman geeft trainingen en is spreekster en columniste. Ze heeft verschillende boeken geschreven (zie hier). Verder houdt ze zich bezig met coach-trajecten over communicatie, zelfvertrouwen, leiderschap, werken en leven vanuit rust en innerlijke kracht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *