Woodbrookershuis, vrijplaats voor ontmoeting

Nieuw op Zinprofiel! Het samenwerkingsproject van Zinweb en NVO maakt het mogelijk artikelen uit Ad Interim te beluisteren.
Deze week een interview met Gerlof van Rheenen, directeur van het Woodbrookershuis in Barchem.

Verscholen in de Achterhoekse bossen ligt in de buurt van Barchem het Woodbrookershuis. Gerlof van Rheenen (50) is de nieuwe directeur van het Woodbrookershuis. “Ik heb me altijd beziggehouden met de vraag hoe het geloof zich verhoudt tot politieke en maatschappelijke keuzes die je maakt. De Woodbrookers waren daar, zeker rond de oorlog, behoorlijk spraakmakend in. Zodoende heb ik kennis met ze gemaakt. Het zijn pioniers geweest op het gebied van kerkelijke en politieke oecumene.”

Wisselwerking
In zijn werkzame leven zette Van Rheenen zich in voor ontwikkelingsorganisaties. Zo werkte hij onder andere voor Solidaridad en de FNV. De federatie steunt wereldwijd vakverenigingen in ontwikkelingslanden. Van Rheenen had destijds Latijns Amerika onder zijn hoede. “Levensbeschouwing en politiek is inderdaad een rode draad in mijn leven. Ik ben van huis uit gereformeerd, maar heb belijdenis gedaan in de Nederlands Hervormde kerk. Ik heb me echter nooit aangetrokken gevoeld tot christelijke organisaties. Voor mij is mijn overtuiging een inspiratiebron. En inspiratie en overtuiging laten zich naar mijn idee niet vastleggen in organisatorische verbanden.”
“Dat heeft me zo aangesproken in de Vereniging van Woodbrookers. Die is op dit gebied een doorbraakbeweging geweest. Die wisselwerking tussen overtuiging en maatschappelijke betrokkenheid wil ik ook graag in het Woodbrookershuis naar voren laten komen.”
(…)

Luister hier verder. De vorige verhalen gemist? Klik dan hier.

Deze tekst is ingelezen door Gerda Roeten in de studios van de CBB te Ermelo.

Zinweb organiseert i.s.m. het Woodbrookershuis een cursus ‘Schrijven voor het web’. Voor meer informatie, klik hier.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *