Winnaars Webfish Awards 2012

De Webfish Awards worden jaarlijks uitgereikt aan organisaties en personen in het Nederlandse taalgebied die het christelijk geloof het beste onder de aandacht brengen via social media of websites. Er zijn dit jaar vier categorieën: social media, websites particulieren, websites kerken/organisaties en oecumenische websites. Het publiek kon de inzendingen beoordelen via deze website.

Op vrijdag 7 december vond de prijsuitreiking plaats in de Universiteitsbibliotheek van de Universiteit Utrecht. De prijsuitreiking werd gecombineerd met de presentatie van het ‘Handboek Kerk en Social Media’ van Eric van den Berg en Frank Bosman.

In de vier categorieën was één prijs te winnen, de zilveren en bronzen Webfish Awards zijn afgeschaft. De kritische, interdisciplinaire jury wordt dit jaar gevormd door: Eric van den Berg, Katholiek.nl (juryvoorzitter); Frank Bosman, spraakmakend cultuurtheoloog aan de Tilburg School of Theology; Monic Slingerland, senior redacteur Trouw, Jaap Marinus en Erik Drenth, Staatgeschreven.nl (winnaar Gouden Webfish 2011); Marloes Nouwens-Keller, communicatiespecialist Protestantse Kerk in Nederland en Janneke Nijboer, dominee bij de Protestantse Kerk in Noordwijk (winnaar Gouden Webfish 2011 voor NoorderlichtBreda.nl).

De winnaars van een Gouden Webfish, per categorie:

Oecumene
NieuwWij.nl

Social Media
Stadskerk Groningen app

Particulieren
HuisvanBelle.nl

Kerken
OpenKerkLeiden.nl

Organisaties
IgnisWebmagazine.nl

Lees de onderbouwing voor de keuzes op de website van de IKON.

Webfish Awards 2012 is een gezamenlijk initiatief van IKON, Katholiek.nl, Protestantse Kerk, Raad van Kerken, FKT Universiteit van Tilburg en de Protestantse Theologische Universiteit. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen social media en internet te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Bron: IKON

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *