Win 5000 euro met ontwikkelingsproject

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) reikt dit jaar voor de vierde keer de Albert Schweitzer Prijs uit. De prijs is bedoeld voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar die zelf werken aan een ontwikkelingsproject of ander bijzonder initiatief, gerelateerd aan gezondheidszorg in Sub-Sahara Afrika.

De prijs is door het NASF in 2010 ingesteld om de gedachte aan Albert Schweitzer en zijn werk levend te houden. Het beste initiatief wint een startsubsidie van 5.000 euro. 

Met de jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs wil het Nederlands Albert Schweitzer Fonds jongeren stimuleren om zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika. Nobelprijswinnaar Albert Schweitzer (1875-1965) startte in 1913 de bouw van zijn levenswerk: een ziekenhuis in Lambaréné (Gabon, Afrika). Hij wijdde zijn leven aan het helpen van de zieken en bracht zo zijn levensmotto Eerbied voor het leven in praktijk. Wat doen Nederlandse jongeren om een verschil te maken? Hebben zij een uniek ontwikkelingsinitiatief waar ze volledig voor gaan? Met andere woorden: Wat is hun eigen Lambaréné?

Het Nederlands Albert Schweitzer Fonds steunt kleinschalige, lokale initiatieven op het gebied van gezondheidszorg in Afrika. Dit doet zij door startsubsidies in de vorm van een microgift te verstrekken aan beginnende, duurzame projecten. De levensvisie van Albert Schweitzer, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat, geldt hierbij als leidraad en inspiratiebron.

Meedoen of iemand nomineren? De voorwaarden en het deelnameformulier voor de Albert Schweitzer Prijs 2013 staan op www.nasf.nl. Het deelnameformulier moet volledig ingevuld voor 11 oktober 2013 ontvangen zijn door Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds, Postbus 8568, 3503 RN Utrecht, of via e-mail: info@nasf.nl .

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *