Win 10.000 euro met jouw social of duurzame project!

De ASN Bank organiseert in 2012 voor de vierde keer de ASN Bank Wereldprijs. De bank nodigt initiatiefnemers met een frisse blik op een duurzame samenleving uit om met hun idee of project deel te nemen. Deelnemers maken kans op een van de vier themaprijzen en de publieksprijs van elk tienduizend euro. Inschrijven kan van 19 juni tot 12 september 2012.

Elke vernieuwing begint klein. Met een goed idee, een groep enthousiaste mensen en de wil om iets te veranderen. Zij beginnen aan een project, maar de vraag is of zij ook de kans krijgen die ze nodig hebben. Mensen met innovatie ideeën spelen een belangrijke rol in het verduurzamen van de maatschappij. De ASN Bank gelooft dat vernieuwing uit de samenleving komt en organiseert daarom sinds 2009 de ASN Bank Wereldprijs. Een prijs om een ondernemend en kansrijk project te helpen groeien.

Impact
De ASN Bank Wereldprijs richt zich op deelnemers met een project dat ondernemend, innovatief en creatief is, en een grote impact op de duurzame samenleving heeft. Ook moet het project passen in een van de vier duurzame thema’s van de ASN Bank: eerlijke handel, tegen kinderarbeid, duurzame energie en vrede en veiligheid.

Stemmen en vakjury
Deelnemers kunnen hun project aanmelden op de community Voor de Wereld van Morgen. De inzendingen worden eerst inhoudelijk op hun duurzame karakter geselecteerd. De initiatieven moeten daarna zoveel mogelijk stemmen verzamelen. De winnaars komen in een top 5. Een vakjury selecteert hieruit per thema de drie initiatieven met de meeste potentie. Zij moeten hun idee pitchen waarna de jury per thema een winnaar kiest. De bezoekers van Voor de Wereld van Morgen kiezen een winnaar uit de beste twintig ideeën. Daarmee bepalen zij de winnaar van de publieksprijs. Tijdens de finale op 8 november 2012 worden de vier themawinnaars en de publieksprijs bekend gemaakt.

Over Voor de Wereld van Morgen
Steeds meer mensen willen een actieve bijdrage leveren aan de duurzaamheid van de samenleving. Zij doen dat allemaal op hun eigen manier, groot, klein, nationaal of internationaal. Gericht op mensen, de natuur, of op dieren. De ASN Bank steunt de initiatieven van deze mensen en is in 2008 de community Voor de Wereld van Morgen gestart. Met als doel gelijkgestemden de kans te bieden elkaar te ontmoeten en te helpen.

Voor meer info: klik hier.

Bron: ASN Bank

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *