Wie wordt de meest spraakmakende theoloog van het jaar?

Wie treedt met zijn of haar optreden buiten de eigen kring? Wie weet een nieuwe groep mensen aan te spreken en maakt een vertaalslag tussen theologie en praktijk? Wie gaf in 2012 gezicht aan de theologie? Wie is spraakmakend als theoloog geweest in 2012 door bijvoorbeeld optredens in de media, een bijzonder initiatief of onderscheidende werkzaamheden? Op 21 jaar wordt op de nacht van de theologie de meest spraakmakende theoloog van het jaar gekozen.

De kandidaten voor meest spraakmakende theoloog zijn:

Theo Boer:
Ethicus en werkzaam bij de Protestantse Theologische Universiteit. Op tv en radio treedt hij regelmatig op en geeft commentaar bij morele kwesties.

Orlando Bottenbley:
Predikant van de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten, een van de snelst groeiende gemeenten van Nederland. In 2012 begonnen met de drukbezochte Bolder 75-talkshows.

Martha Hoffenkamp:
Sinds 2006 is zij als moderator en docent godsdienst en filosofie verbonden aan het Sint-Laurenscollege te Rotterdam. Zij zet zich voor de identiteit van katholieke scholen o.a via het project ‘Vensters op katholiek geloven van CNV onderwijs.

Laetita van der Lans:
Ze heeft eigen bureau voor geloofscommunicatie De zalige zalm. Tot 2013 was zij woordvoerder van bisschop De Korte en hoofd communicatie van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

Franck Ploum:
Directeur van debatcentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Dit centrum staat bekend vanwege de verbinding met Huub Oosterhuis. Franck geeft leiding aan dit huis. Hij is daarnaast initiatiefnemer van de Ekklesia Breda.

Margrietha Reinders:
Kerkelijk pionier in in Amsterdam. In Amsterdam-West waar al jaren geen kerkelijke presentie meer is, betrekt ze via het café mensen bij kerk en Christendom.

Reinier Sonneveld:
Bestseller-auteur van populair-christelijke boeken. Daarnaast heeft hij korte films, videoclips en musicals op zijn naam staan.

Rikko Voorberg:
Gemeentestichter van de Stroom-West gemeenschap in Amsterdam. Vanuit zijn christelijke bevlogenheid betrokken bij de Vluchtkerk in Amsterdam.

Ruben van Zwieten:
Kerkelijk pionier op de Zuidas in Amsterdam. Werkt op dit moment aan een nieuw gemeenschapshuis: De Nieuwe Poort. Zoekt de verbinding tussen theologie en bedrijfsleven. Treedt op in landelijke media. 

Stemmem kan hier.

 De jury voor de Theologie Podiumprijs bestaat dit jaar uit Elske Scholte (NCRV), Gerrit van den Berg (EO), Kitty Mul (RKK), Eduard van Holst Pellekaan (Volzin) onder voorzitterschap van Tom Mikkers (Remonstranten). U kunt tot en met 20 mei op deze website uw stem uitbrengen. Begin juni maken zij bekend wie de drie genomineerden zijn voor de Theologie Podiumprijs 2013. Tijdens de Nacht van de Theologie wordt de winnaar bekend gemaakt.

Voor meer info over de nacht van de theologie klik hier.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *