Wie wint de Compassieprijs 2014?

De Nationale Compassieprijs 2014 staat in het teken van ‘Jeugd en Compassie’.
Kent u iemand die compassie met jeugd (tot 25 jaar) verbindt, die ‘harten heeft weten te verzachten en mensen heeft weten te verbinden’ en die wat u betreft een prijs verdient? Dan kunt u hem of haar nomineren voor de landelijke Compassieprijs 2014, die op 11 april wordt uitgereikt in Lochem.
Nomineren kan tot 1 maart 2014!

Je kunt de basis van compassie  terugvinden in de leefregel ‘Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden’. Van de prijswinnaar wordt verwacht dat hij of zij een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse samenleving die de toepassing van dit principe bevordert. De jury zal daarbij nadrukkelijk kijken naar de overdraagbaarheid van de geleverde bijdrage. 

Mensen uit alle geledingen die in Nederland àls jongeren, of mèt jongeren werken en daarbij Compassie bevorderen, komen in aanmerking voor de prijs. Dat kan op allerlei  gebieden zijn, bijv.:  kunst, sport, muziek, natuur, vrije tijd, vrijwilligerswerk. 

De Compassieprijs bestaat uit een compassielamp en een bedrag van 1.000 euro. De prijs bestaat sinds 2011 en wordt elk jaar in een andere categorie uitgeloofd. 

In 2013 werd de prijs uitgereikt in de categorie ‘media’ en ging hij naar Marjolein Onvlee voor haar media project Radio Steunkous voor ouderen in Amsterdam. Dit jaar staat de prijs in het teken van ‘Jeugd en Compassie’. De uitreiking van de jaarlijkse Compassieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door vier vrijzinnige geloofsgemeenschappen* in Nederland. 

Voor de organisatie tekenen jaarlijks wisselende lokale compassiebewegingen. De uitreiking in 2014 wordt georganiseerd door de Gudula Foundation en de KomPassie groep in Lochem en vindt plaats op vrijdag 11 april in het Gemeentehuis van Lochem.

Meer informatie en het nominatie formulier is te vinden op www.kompassielochem.nl 

De nominaties kunnen tot 1 maart gestuurd worden naar kompassielochem@gmail.com 

 

* De Remonstrantse Broederschap, Doopsgezinde Broederschap, Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB en het Apostolisch Genootschap.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *