Wie is meest inspirerend en invloedrijk persoon van Hoger Onderwijs

Op 3 september opent het Academisch jaar 2012-2013. Dan presenteert ScienceGuide de Top 10 van meest invloedrijke en inspirerende mensen in kennis en hoger onderwijs. Wie hoort daar in? Geef uw namen en onderbouwing aan ons door.

Vorig jaar was het Halbe Zijlstra die zich nummer één mocht noemen op de ScienceGuide Top 10. Als staatssecretaris drukte hij nadrukkelijk zijn stempel op de HO-sector en werd hij door velen gewaardeerd om zijn kwaliteiten het debat te domineren en tegelijkertijd te luisteren naar anderen.

“De staatssecretaris is niet bang, hij vierde zijn verjaardagspartijtje op 21 januari op het Malieveld. Hij is geen slechte verliezer, zie het inslikken van een fors deel van zijn langstudeerboete. En hij is geen doetje. Zijn publieke steun voor Inholland contra de populisten en de Duitse studenten contra de VVD-fractie geven daar duidelijk signaal van,” waren toen de geluiden.

Nu een jaar later staat de langstudeerboete meer dan ooit onder druk, moeten de profileringsplannen van hogescholen en universiteiten verder vorm krijgen, is de kennissector in 2012 verblijd met enkele grote wetenschappelijke doorbraken en is Europa meer en meer het centrum van investeringen in en beslissingen over de kenniseconomie.

Daar hoort een nieuwe Top 10 bij en bij de samenstelling daarvan vraagt ScienceGuide uw hulp. Welke man of vrouw heeft het afgelopen jaar een nadrukkelijke stempel gedrukt op het hoger onderwijs en/of de kennissector. Wie is volgens u de opvolger van Halbe Zijlstra en Cees Veerman (2010)?
Wie moet er in 2012 op 1?
Geef uw namen en onderbouwing van de namen door via een mail aan top10@scienceguide.nl. De meest originele bijdrage zal worden beloond. 

Bron: Scienceguide

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *