Wie is de meest vrijzinnige theoloog?

Welke theoloog heeft het meest zijn/haar stempel gedrukt op de vrijzinnige traditie? Dat is de achterliggende gedachte bij de verkiezing. Is dat Erasmus, Arminius, Scholten, Banning of een van de andere theologen? Met de verkiezing wil de VVP deze grote theologen opnieuw onder de aandacht brengen omdat hun gedachtegoed ook voor nu nog waardevol is. 

Het publiek kan tot 12 oktober via de website van de VVP (www.vrijzinnig.nl) stemmen op een van de theologen. Daar is ook meer informatie te vinden over de tien theologen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de vereniging op 12 oktober in Amersfoort wordt de theoloog met de meeste stemmen bekend gemaakt. 

Al een eeuw lang staat de VVP voor het vrijzinnige geluid binnen en buiten de Protestantse Kerk. In 1913 werd de toen geheten Vereniging van Vrijzinnige Hervormden opgericht als koepelorganisatie van verschillende provinciale verenigingen. De VVP heeft dit jubileum gevierd met verschillende activiteiten en publicaties zoals het jubileumboek Eeuwig vrijzinnig en een speciale liturgiekrant met tips en ideeën voor het samenstellen van een vrijzinnige kerkdienst.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *