Werken aan duurzame verandering

Aardbevingen en regenseizoenen zijn moeilijk te voorkomen. Maar hoe zorgen we er voor dat gemeenschappen beter bestand zijn tegen de impact van dit soort natuurlijke rampen? 

In 2010 vond de eerste ‘Understanding Risk Forum’ plaats om te werken naar een duurzamere wereld. Een wereld waarin lokale gemeenschappen weerbaarder worden en hun zelfredzaamheid wordt vergroot.

Niet omdat we mensen niet meer willen helpen. Maar omdat een duurzamere wereld economisch én moreel gezien te verkiezen is. Maar de 2 miljard euro aan schade na de recentelijke wateroverlast in Bosnië kan dan wellicht voortaan voorkomen worden. Waardoor het land niet direct in een recessie raakt, en het jaren duurt voordat het weer herbouwt wordt.

De derde bijeenkomst van het Understanding Risk Forum werd van 30 juni tot 3 juli gehouden in Londen met als doel om informatie te genereren die inzetbaar is.

Lees het hele blogartikel “To Save Lives and Livelihoods, Start By Understanding Disaster Risk” op de website van de Wereldbank. 

Afbeelding: United Nations Photo via Compfight cc.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *