Wereldjongerendag op speciale website

De website Pope2you.net zal tijdens de komende Wereldjongerendag (WJD) continu video’s en foto’s van het evenement ter plaatse online publiceren. Het portal bevat onder meer een online dagboek, commentaren, video’s en foto’s van de WJD.

De Wereldjongerendag vindt dit jaar in Rio de Janeiro plaats. Een jaar eerder dan normaal, vanwege het WK voetbal van volgend jaar en de Zomerspelen van 2016. Het is de eerste keer sinds 1987 dat de WJD terugkeert naar Zuid-Amerika. Het thema is deze keer: “Ga, en maak alle volken tot mijn leerlingen.” (Mattheüs 28,19). Een overzicht van voorgaande edities en begeleidende thema’s is hier te vinden. 

Paus Franciscus toont zich alvast enthousiast over het project. “Dankzij het portal zullen jongeren over de hele wereld dit bijzondere evenement kunnen volgen ook als ze het ter plaatse kunnen bijwonen”, onderstreept de paus. Een van de originele applicaties biedt jongeren die niet naar Rio de Janeiro kunnen bijvoorbeeld de kans om foto’s van thuis te sturen waarmee ze kunnen laten zien dat ze zich betrokken voelen.”

De website is hier te vinden.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *