Weekend over (com)passie voor studenten Theologie

Gratis Weekend van de Theologie: ontmoetingsweekend voor bachelorstudenten Theologie in Nederland en België: ‘Mijn passie – en de anderen’. Passie is een belangrijk ingrediënt voor een prettig en succesvol leven. Maar wat worden anderen er wijzer van? Het jaarlijkse Weekend van de Theologie van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU), op 5 en 6 april in Hydepark, Doorn, gaat over het verbinden van passie met compassie.

‘Bij passie draait het om jou en je ambities. Compassie wil zeggen dat je het goede voor de ander wilt’, aldus de organisatie van het weekend. Een overzichtelijke indeling dus: de egoïsten gaan voor passie, de softies voor compassie. Of ligt het niet zo simpel? Volgens de econoom Herman Wijffels is compassie een logische volgende stap in een proces van individualisering. Op emancipatie, zegt hij, volgt een verbinding met het geheel. Het gaat in deze tijd ‘om het verbinden van individualiteit met verantwoordelijkheid nemen voor het geheel’. Zo lijdt passie tot compassie.

Het Weekend van de Theologie, dat voor de vierde keer plaatsvindt, is een ontmoetingsweekend voor theologiestudenten. Alle bachelorstudenten Theologie (en aanverwante studies als Religiewetenschappen en Godsdienstwetenschappen) uit Nederland en België zijn welkom. Het programma bestaat uit workshops, lezingen en een bijzondere meet & greet. Maar vooral is er tijdens dit weekend volop ruimte voor onderlinge ontmoeting.

De toegang is gratis. Het aantal plaatsen is beperkt dus schrijf je tijdig in via www.pthu.nl/weekendvandetheologie. Daar vind je ook meer informatie over het programma.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *