'We moeten meer vrijmoedigheid ontwikkelen'

‘We moeten meer vrijmoedigheid ontwikkelen’‘Het Evangelie is er voor de mens, voor wat hij of zij nodig heeft. Dit vertolk je het best door geen grote woorden te gebruiken.’ Dat zegt VVP-voorzitter Kim Magnée-de Berg in een interview met het Reformatorisch Dagblad naar aanleiding van het jubileum van de geloofsgemeenschap.

De nuance, de bescheidenheid en de ruimte voor onzekerheid. Dat zijn volgens Kim begrippen waar de VVP tegenwoordig voor staat. Maar deze vrijzinnige bijdrage is niet altijd even goed te horen. ‘We moeten meer vrijmoedigheid ontwikkelen om onze manier van geloven uit te dragen. Momenteel zie ik erg veel verlegenheid onder vrijzinnigen. En dat terwijl wij zo’n belangrijke rol kunnen spelen in het kerkelijke en maatschappelijke debat’.

Lees het interview hier.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *