'We hebben als vrijzinnigheid secularisatie in de hand gewerkt.'

 

Yvonne Hiemstra is na Hester Smits de tweede uit een reeks van vrijzinnige predikanten die Zinweb vraag naar de toekomst van vrijzinnigheid in Nederland. Zie voor meer informatie: jonge predikanten over toekomst vrijzinnigheid.

In dit filmpje vragen wij haar onder andere naar de betekenis van vrijzinnigheid, secularisatie, de moed om over God te praten en de meerwaarde van de kerk in een stad als Dokkum.


See video

 

Yvonne Hiemstra (1975) studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Godsdienstwetenschap (Groningen) en HBO-Theologie. Heeft werkervaring als docent (o.a. ethiek, religies, HBO) en is in 2009 bevestigd als predikant in de Doopsgezinde en Remonstrantse kerk van Dokkum.

meer over Yvonne Hiemstra op haar website

Zie ook in deze serie:

Hester Smits: ‘Mijn dochter heeft niet zoveel met de kerk’

– over twee weken: Matthijs de Vries (Giethoorn)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *