Wat is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid?

De zesdelige tv-serie Fresco’s Paradijs wordt vanaf 13 oktober 2013 uitgezonden. Het is een samen met het Humanistisch Verbond ontwikkeld crossmediaal project waarin de levensbeschouwelijke dilemma’s van duurzaamheid centraal staan. Landbouw- en voedseldeskundige Louise Fresco koos onderstaande scène in het kader van een ledenactie van de omroep.


See video

Wat is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid? Hoe moeten we omgaan met ons erfgoed in het licht van de eerlijkheid van de verdelingen van voedsel in de wereld? Dat is de grote vraag en dat is ook typisch Human. 

Louise Fresco in 2006 benoemd tot universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, met als aandachtsgebied de grondslagen van duurzame ontwikkeling in internationaal perspectief. Zij is honorary professor aan Wageningen University en lid van de KNAW. 

Fresco’s Paradijs
In de zesdelige serie Fresco’s Paradijs trekt ze onder het motto “eten is weten is geweten” de wereld over. Ze is wars van een nostalgische terugkeer naar hoe het vroeger was. Kleinschalige initiatieven kunnen slechts een beperkte bijdrage leveren. En dat is uiteindelijk voor haar het ware paradijs, een toekomst waarin iedereen genoeg en gezond te eten heeft. 

Diepgang krijg je niet cadeau
Om te voorkomen dat Human verdwijnt wil de omroep zelf toetreden tot het omroepbestel. Daarvoor heeft Human voor het eind van dit jaar 50.000 leden nodig. Op investeerinhuman.nl is daarom een actie gestart met als slogan “Diepgang krijg je niet cadeau”.

Bron en screenshot: Humanistische Omroep

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *