Wat is ons heilig?

Wat is zozeer van betekenis dat het ons inspireert, raakt en onherroepelijk in beweging zet? En wat kennen wij een absolute waarde toe?

 

 

Soms lijkt het alsof in onze samenleving alles ter discussie staat. Alles is relatief, alle heilige huisjes zijn gesloopt. Maar is dat wel zo? Wie verder kijkt dan de traditionele religieuze kaders, ontdekt dat we allerlei zaken van niet-onderhandelbare waarde vinden. Mensenrechten, individuele vrijheid en schoonheid bijvoorbeeld, maar ook ons gezin, onze gezondheid en onze vrije tijd zijn ons heilig. Bovendien heeft het collectieve karakter van heiligheid plaats gemaakt voor een persoonlijke, individuele invulling. Wat jou heilig is, hoeft dat voor mij niet te zijn.

Het Soeterbeeck Programma, in samenwerking met Trouw, Ikon en Project W!J, presenteert in 2012 en 2013 een reeks activiteiten die verkent wat ons heilig is. Een greep uit het aanbod: de literaire nacht, film&debatten, tweespraken tussen grote denkers, theater, lezingen, preecken en meer.

 

Zie voor programma: Soeterbeeck website en hieronder:

14 mei 2012
Erik Borgman, Daan Roovers, Peter Nissen en Thierry Baudet
20 mei 2012
Monique Samuel
2 juni 2012
o.a. Spinvis, Jan van der Watt, Suzanne van der Schot en Nuweira Youskine
12 juni 2012
Marcel Becker
26 juni 2012
Nan Steven

23 september 2012
Ger Groot
28 september 2012

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *