Wat is meditatie écht

Meditatie is een van de grootste cadeaus die je jezelf in je leven kan geven. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het je gelukkiger maakt. Het versterkt je concentratievermogen en het helpt bij somberheid of angst. Ook je immuunsysteem heeft er baat bij en het draagt bij aan het verlagen van een hoge bloeddruk.

Op een dieper niveau is meditatie een proces waarbij je je eigen geest leert kennen. Het is een manier om je geest te leren begrijpen en om ermee te leren werken, zodat je ontdekt hoe je het enorme potentieel dat je hebt daadwerkelijk kunt benutten.

Wat meditatie écht is (www.whatmeditationreallyis.com) is ontwikkeld door de wereldberoemde meditatieleraar Sogyal Rinpoche, met als doel meditatie voor iedereen mogelijk en toegankelijk te maken, zodat iedereen hier zijn of haar voordeel mee kan doen.

In Amsterdam kan iedereen deze cursus volgen vanaf vrijdagavond 23 september (10 avonden, van 19.30 – 21.45 uur, voor Euro 125,-). Voor aanmelding en meer informatie, zie www.rigpa.nl/nl/programma/introductiecursus.

Op donderdagavonden, vanaf 22 september aanstaande (19.30 – 21.45 uur), wordt de cursus tevens speciaal voor jongeren (tot 35 jaar) aangeboden (6 avonden voor Euro 45,-). Voor aanmelding en meer informatie, zie www.rigpa.nl/nl/programma/rigpa-jongeren.

Ook is het mogelijk om eerst meer te weten te komen over Rigpa en Sogyal Rinpoche en nader kennis te maken met meditatie. Op 10 september van 14.00 tot 16.30 uur vindt in het Rigpa-centrum in Amsterdam een open middag plaats. Iedereen is van harte welkom, ook om een proefles meditatie te volgen en aan ervaren instructeurs je vragen te stellen. Aan de toegang zijn geen kosten verbonden.

Over Ripga en Sogyal Rinpoche

Met zijn bijzondere gave om de hartessentie van het Tibetaans Boeddhisme over te brengen, is Sogyal Rinpoche een van de meest vooraanstaande leraren van onze tijd. Hij doet dit op authentieke wijze, met grote relevantie voor de huidige tijd. Rigpa is de organisatie waarmee Sogyal Rinpoche het onderricht van de Boeddha in het Westen, en in deze moderne tijd, voor een breed publiek toegankelijk maakt. Vandaag de dag is dit onderricht net zo toepasbaar als toen zij 2500 jaar geleden voor het eerst door de Boeddha werd uitgesproken. Inmiddels is Rigpa uitgegroeid tot wereldwijd netwerk met centra en groepen in 41 landen. Rigpa Nederland is de grootste Tibetaans boeddhistische organisatie in Nederland.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *