Wat is duurzaam voedsel?

Nederlanders zouden steeds meer duurzaam voedsel eten. Zo luidde het nieuws vorige week. Massaal kopen we ‘gezond’ eten in. Maar welk voedsel is nou goed om te kopen en wat niet? Want tegenwoordig is er wel heel veel duurzaam, zo constanteerde twee schrijvers van Trouw. In een artikel op internet gaan zij – naar aanleiding van het onderzoek – daarom dieper in hoeverre eten echt ‘vergroent’.

In het artikel gaan de schrijvers onder andere in op wat nou ‘duurzaam’ genoemd wordt in de landbouw en hoe die probeert zijn eten te verduurzamen. Het geeft handige links naar andere artikelen waarin wordt gepraat over wat ‘groen eten’ nou eigenlijk is. 

‘Een van de belangrijkste vragen die nu speelt, is of de zogenaamde ‘vanggewassen’ mee mogen tellen in de vergroening van de landbouw. Een vanggewas is een plant, bijvoorbeeld winterrogge of klaver, dat na het hoofdgewas (bijvoorbeeld maïs) geteeld wordt met de bedoeling de overgebleven meststoffen en mineralen voor de bodem te bewaren, als het ware op te vangen.'(bron: www.trouw.nl 10/06/14)

Klik hier om hele artikel op de website van Trouw te lezen.

Afbeelding: Olearys/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *