Wat is dát? Je leven!

Deze ontroerende film van 5 minuten, ‘What is that?’, van de Griek Constantin Pilavios, moet je een keer gezien hebbenBijna iedereen zal zichzelf in deze situatie herkennen, als kind óf ouder. Zo niet, heb je dit knooppunt in je leven nog niet meegemaakt. De film legt de veranderende relatie tussen kind en ouder wordende ouder bloot. Dat is voor de meesten een taai proces. Je gaat je op een andere manier ‘verhouden’ tot je vader en/of moeder, het wederzijdse begrip lijkt te vervagen. 


See video

Zo’n 90.000 mensen hebben de film op YouTube bekeken. De film ontroert en veel mensen blijken hun vader te herkennen of te missen. Eén reactie vonden we erg treffend: “The problem is that when I have a conversation with my mom or dad, I always forgot this video, and I feel very sorry…because now, it’s to late”.

Goed omgaan met deze grote omwentelingen in je leven kun je een beetje leren door het verwerven van inzicht in de kunst van het leven en in de levensloop.  Dit zijn belangrijke thema’s in de cursussen van ‘De Vakantieacademie’ op Kreta.

Bij filosoof Joep Dohmen staat in zijn programma ‘Met andere ogen kijken naar je leven’ de levenskunst centraal. Joep Dohmen is ook de man van ‘goed ouder worden’ en zal daarvoor in het voorjaar naar Kreta terugkomen met een nieuw programma.  

De ethicus en theoloog Frits de Lange onderzoekt de lastige kruispunten en knooppunten in je levensloop in zijn programma ‘De draad van Ariadne’. Het zijn cursussen waar je blij van wordt omdat ze je filosofisch en/of spiritueel sterker maken.  


Voor beide cursussen op Kreta kunt je nog terecht bij www.vakantieacademie.com.

Hans Rutten en Jacques Poot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *