Wat eten we vandaag?

De Youth Food Movement wil jongeren bewegen bewuster te worden van voedselkeuzes die we maken. De organisatie die gesteund wordt door Triodos Foundation organiseert debatten, ‘eat-ins’ en discosoepen waar ze op muziek een enorme pan soep bereiden.

Voedselverspilling
Jaarlijks wordt er 0,8 miljard euro aan eten weggegooid in Nederland. De Youth Food Movement (YFM) wil hier verandering in brengen. Daarom namen waren ze een van de initiatiefnemers voor een lunch met eten dat anders zou zijn weggegooid, bijvoorbeeld kromme komkommers en te grote of kleine wortelen. 6.500 mensen konden gratis komen lunchen op het Museumplein in Amsterdam. De discosoep die de YFM vaker organiseert, koken met te kromme of te grote groente onder begeleiding van discobeats, werd dit keer groots aangepakt. Het initiatief voor de lunch kwam tot stand via een partnership met Damn Food Waste in samenwerking met NCDO, Voedingscentrum, Natuur & Milieu en Wageningen UR.

YFM Academy
Dit is niet het enige dat de YFM onderneemt voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem.  Naast evenementen organiseert de jongerenbeweging jaarlijks het Food Film Festival. In de YFM Academy zoeken jonge koks, boeren en andere professionals naar oplossingen om ons voedselsysteem te verduurzamen.

Bekijk de video met beelden van deze lunch en een interview met voorzitter Joris Lohman die vertelt over YFM.

Foto: K.I.T./Flickr


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *