'Wat beweegt mij om het goede te doen?'

Stichting New Dutch Connections organiseert op 12 april met en voor haar partners een bijzondere dag. Aanleiding is de start van de viering van de Vrede van Utrecht 300 jaar geleden; een vrede die los van de religieuze verschillen tot stabiliteit leidde in grote delen van de wereld en voor grote groepen mensen. Tijdens deze dag gaan internationale, nationale en lokale ‘connectors’ met elkaar in gesprek over de (levensbeschouwelijke) vraag: ‘Wat beweegt mij om het goede te doen?’.

Bright Richards, initiatiefnemer van ‘As I Left My Father’s House’, heeft een weergaloos programma samengesteld van interessante sprekers en brengt u gedichten, theater, zang en muziek van topniveau. Hij en Annemiek Schrijver van de IKON zijn uw gastheer en -vrouw tijdens deze inspirerende dag. De internationaal bekende publiciste Karen Armstrong, Stek-directeur Ineke Bakker en de bekende rabbijn Awraham Soetendorp geven de aftrap van het ochtendprogramma en zullen hierna gewoon meedoen aan dit programma dat deels Engelstalig zal zijn.

Meer informatie in de Agenda van Zinweb.

Tijdens het 300-jarig jubileum van de Vrede van Utrecht worden er optredens, lezingen, tentoonstellingen en nog veel meer georganiseerd rond het thema vrede. Op vredevanutrecht2013.nl is een overzicht te vinden.

Foto: The Spirit of Compassion door Raynor Hoff (1894–1937)

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *