Wandelen voor de verandering

Wandelen als vorm voor bezinning is zo oud als de bijbel. Het is, gek genoeg, een goede manier om ergens bij stil te staan. Een ideale bezigheid voor de 40dagentijd dus. Kerk in Actie heeft hiervoor een wandelgids ontwikkelt. 

U kunt de wandeling koppelen aan een specifiek thema, zoals culinair, historisch of natuur. Ook kunt u kiezen voor een specifieke doelgroep, zoals wandelen met tieners, ouderen of jonge gezinnen. Geef de wandeling een extra dimensie door op verschillende plekken een bijbelgedeelte, gedicht of verhaal van een campagneproject voor te lezen. Of neem een stapel kaartjes mee met vragen, zoals: wat betekent Pasen voor u? Voor wie in uw familie of vriendenkring kunt u in deze 40dagentijd iets extra’s betekenen? U kunt deelnemers vragen een bijdrage te geven die bestemd is voor een van de campagneprojecten. 
U kunt ook een ludieke wandeltocht organiseren waarmee u geld ophaalt voor een project van Kerk in Actie. Denk bijvoorbeeld aan een Boliviaanse sponsorloop waarbij de deelnemers spullen in een kleurige doek op hun rug moeten dragen. 

Wandelgids
Tip: Tijdens de 40dagentijd kunt u gratis de wandelgids ’12 x wandelen voor de verandering’ aanvragen. Hierin staan 12 afwisselende wandelingen door bekende steden in heel Nederland waar u kennis maakt met nieuwe en onverwachte plaatsen van verandering. Vraag de aanvraagkaarten op de website van Kerk in Actie hieraan en deel ze uit aan het einde van de wandeling! 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *