Waarom vieren we feestdagen?

Kerst en Nieuwjaar- en andere zogenaamde ‘speciale feestdagen’ zijn door zelf mensen bedacht. Waarom vieren we dat soort kunstmatige dagen eigenlijk? Wat voor zin heeft het? In deze (engelstalige) vrije lezing aandacht voor Hannah Ahrend’s ideeen over het nut van verdragen en wetten. Boris van der Ham probeert daaruit ook het nut van feestdagen te verklaren.


See video

Sinds 1 januari 2010 publiceert D66-Kamerlid Boris van der Ham vrijwel wekelijks ‘vrijzinnige lezingen’ op o.a. vrijzinnig.com, www.joop.nl, www.liberalemedia.nl, www.plein66.nl, www.nujij.nl, youtube en enkele engelstalige sites. Met de videoblogs wil hij de geschiedenis schetsen van het vrije denken. Wat zeggen oude teksten over de vraagstukken over onze tijd, en kunnen ze verdieping geven aan onze vrije samenleving?

Van der Ham: “De lezingen zijn bedoeld om te prikkelen, om mensen een interessante gedachte uit het heden en verleden mee te geven aangaande vrijheid en het vrije denken. Het zijn persoonlijke statements die ik illustreer met een schrijver of tekst die ik inspirerend vind. Het is een persoonlijk, en niet partij-politiek initiatief. Alle teksten en kosten zijn van- en voor mijn eigen rekening.”

Technische hulp in de studio door Sanne van Oosten

Boris van der Ham
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *