Waar is de goede aarde?

Ruben van Zwieten – Een gelijkenis is er om bepaalde zaken inzichtelijker te maken. Jezus vertelt een gelijkenis. Over een zaaier die uitging om te zaaien. Het gaat erom op wat voor grond het gezaaide zaad valt en of het dan wel of niet ontkiemt en vrucht draagt. Alleen als het zaad in goede aarde valt, zal het vrucht dragen. Valt het zaad op de stenen, dan kan het geen wortel schieten – het blijft liggen aan de oppervlakte.

Een treffende metafoor voor deze tijd. Er wordt zo veel gepraat, zo veel gebabbeld. In de media, natuurlijk. Maar ook tijdens congressen en conferenties. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het ook heerlijk. Maar er zijn, zeker in deze tijd, gewichtige onderwerpen die diepgaande aandacht verdienen. Europa, ons pensioen, bezuinigingen, het ongenoegen van samenleven met mensen met een andere etniciteit. Zaken waar je je zorgen over kunt maken. Maar het gesprokene lijkt steeds vaker op steenachtige grond te vallen.

Lees verder op volzin.nu

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *