"Vrouwen zijn bij uitstek bruggenbouwers."

Manuela Kalsky is na Annemiek Schrijver en Miek Pot de derde sterke vrouw in de reeks ‘Vijf Vrijzinnige Vrouwen’, die Zinweb in samenwerking met de NVO heeft gemaakt.
We vroegen haar in dit interview of ze zichzelf als vrijzinnig ziet, wat de uitdaging is voor vrijzinnigen in deze tijd en wat de rol van vrouwen in deze sterk veranderende tijd is. Luister en deel!


See video

Prof. dr. Manuela Kalsky theologe en directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS). Sinds 1 januari 2012 bekleedt ze aan de Vrije Universiteit de Edward Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving. Zij geeft leiding aan project W!J waar de multimediale website Nieuwwij.nl en het DSTS-onderzoeksproject ‘Op zoek naar een nieuw wij in Nederland’ deel van uitmaken. Haar proefschrift Christafanien, waarmee ze aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde, richt zich op vragen rond heil en bevrijding vanuit het perspectief van vrouwen in verschillende culturen en de vraag welke rol Jezus Christus daarbij vanuit christelijk perspectief speelt.

———————————————————————————————————————————————

Zie ook deel 1 van deze serie: Annemiek Schrijver“Mijn vrijzinnigheid heeft de vorm van mystiek.”

En deel 2 van deze Serie: Miek Pot: “Er is voor vrouwen nog zoveel te doen, we zijn zo achtergesteld.”

Zinweb wil met deze filmpjes de status van vrijzinnigheid bij deze vrouwen achterhalen. Zien hoe zij zowel privé als professioneel vrijzinnigheid uitdragen en een blik werpen op de betekenis van vrouwelijke vrijzinnigheid voor de toekomst.

Over twee weken: prof. dr. Hetty Zock, Hoogleraar Godsdienstpsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, met een bijzondere aandacht voor de geestelijke verzorging.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *