Vrouwen houden huis

“Vrouwen Houden Huis – over geloven in duurzame economie” is het thema van de Oecumenische Vrouwensynode die plaatsvindt op 8 maart 2014 in de Thomaskerk in Amsterdam. Daar zullen jongere en oudere vrouwen uit de breedte van de kerken met elkaar in gesprek gaan over het thema.

De Synode vindt plaats op internationale vrouwendag (8 maart) in de Thomaskerk van Amsterdam. Deze plek leek Jasja Nottelman, voorzitter van de Oecumenische Vrouwensynode, perfect: “Het gaat over geloven in duurzame economie. De Thomaskerk heeft aan de ene kant zicht op de kantoren van de Zuidas – het financiële centrum van ons land – en aan de andere kant een woonwijk waar veel mensen moeite hebben om de touwtjes aan elkaar te knopen. Op 8 maart kijken wij naar de rol van vrouwen in dit spanningsveld.”

De Oecumenische Vrouwensynode bestaat al sinds de jaren ’80 als platform voor vrouwen en geloof, maar is relatief onbekend bij de jonge generatie. Inger van Nes (27): “Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord. En dat is best gek, als iemand die theologie heeft gestudeerd en de kerkelijke kaart van Nederland goed kent. Maar toen ik werd benaderd om de mee te denken met de organisatie van de Vrouwensynode was ik meteen enthousiast. Hier spreken gelovige vrouwen zich uit over economie en duurzaamheid. Thema’s die alle generaties vrouwen met elkaar verbinden.”

Praktische info:
Datum: 8 maart 2014
Locatie: Prinses Irenestraat 36 (Thomaskerk) Amsterdam
Tijd: 10.00 tot 17.00
Kosten: 30 euro, 10 euro voor studenten & minima
Opgave via: www.vrouwensynode.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *