Vrijzinnigheid is een open houding…

“Vrijzinnigheid is een open houding met eigen verantwoordelijkheid.”

Ineke Jacobsen Jensen, voorzitter van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB is na Hetty ZockAnnemiek SchrijverMiek Pot en Manuela Kalsky de laatste sterke vrouw in de reeks ‘Vijf Vrijzinnige Vrouwen’, die Zinweb in samenwerking met de NVO heeft gemaakt.

We vroegen haar in dit interview onder andere naar de betekenis van vrijzinnigheid, de functie van vrijzinnigheid in de maatschappij en: is er toekomst voor vrijzinnigheid?!

Benieuwd naar het antwoord van deze intelligente vrouw? Kijk hier! 


See video

Ineke Jacobsen Jensen is voorzitter van de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, een vrijzinnige vereniging met een breed aanbod op het gebied van spritualiteit, religie en cultuur. Zie www.vrijzinnigen.nl voor meer informatie.

———————————————————————————————————————————————

Zie ook de vorige delen uit de serie Vijf Vrijzinnige Vrouwen:

Deel 1: Annemiek Schrijver“Mijn vrijzinnigheid heeft de vorm van mystiek.”

Deel 2: Miek Pot“Er is voor vrouwen nog zoveel te doen, we zijn zo achtergesteld.”

Deel 3: Manuela Kalsky“Vrouwen zijn bij uitstek bruggenbouwers.”

Deel 4: Hetty Zock: “De georganiseerde vrijzinnigheid zit in een impasse.”

Zinweb wil met deze filmpjes de status van vrijzinnigheid bij deze vrouwen achterhalen. Zien hoe zij zowel privé als professioneel vrijzinnigheid uitdragen en een blik werpen op de betekenis van vrouwelijke vrijzinnigheid voor de toekomst.

Aankondinging: over twee weken gaan Zinweb en de NVO een stap verder: hoe zien vrijzinnige dominees de toekomst van de (georganiseerde) vrijzinnigheid? De eerste die we hierbij aan het woord laten is Hester Smits, VVP voorganger in de provincie Groningen. Nieuwschierig hoe zij de toekomst ziet? Hou hiervoor Zinweb in de gaten!

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *