Vrijzinnige jonge predikanten

Zinweb maakte de afgelopen jaren een aantal interessante videos over zingeving in de breedste zin van het woord. Deze maand delen we enkele series in een handig overzicht. Vandaag de serie vrijzinnige jonge predikanten.

Vrijzinnig predikant Hester Smits

“Vrijzinnigheid kan overal aan de orde komen, ook buiten de kerk, bijvoorbeeld in de kroeg of op straat”, meent Hester Smits, vrijzinnig predikant in West-Friesland.

Vrijzinnig predikant Yvonne Hiemstra

“Vrijzinnigheid staat voor mij voor een blijmoedig geloof, waar een een bepaalde ruimte is en van waaruit wordt geleefd vanuit een vraag”, legt Yvonne Hiemstra, vrijzinnig predikant, uit.

Vrijzinnig predikant Matthijs de Vries

“In de toekomst worden gemeenschappen belangrijker, wanneer de verzorgingsstaat niet meer dat niveau heeft dat wij gewend zijn”, zegt Matthijs de Vries, predikant in Giethoorn, over vrijzinnigheid in de toekomst.

Vrijzinnig predikant Jessa van der Vaart

“Ik vind het belangrijk dat de vrijzinnige theologie wordt doorgegeven aan jonge predikanten, dat predikanten van toekomst kennis opdoen van vrijzinnige stromingen”, legt Jessa van der Vaart, predikant in Amsterdam, uit.

Bron foto: Ben White via Unsplash

Zinweb Redactie
De redactie van Zinweb bestaat uit een team van bevlogen jonge journalisten. De redactie publiceert eigen artikelen of plaatst gastartikelen van experts. Raadpleeg de contactpagina voor een overzicht.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *