Vrijzinnige 20'ers: Sem Jongsma – de Weldoener

“Ik heb een fundament in mijn geloof en ik denk ook dat dat fundament ervoor zorgt dat ik open kan staan voor een ander” aldus Sem Jongsma.


See video

Dat er binnen de vrijzinnige organisaties een vergrijzing gaande is, valt niet te ontkennen. Volgens Prof. Mirjam de Baar valt dit deels te verklaren doordat jongeren de verbinding zijn kwijtgeraakt met het oorspronkelijke vrijzinnige gedachtegoed.

De behoefte om je als twintiger aan te sluiten bij een vrijzinnige kerk of -vereniging is er niet meer.  Iets wat bij de orthodoxere stromingen een minder groot probleem is. Vrijzinnige jongeren zijn vrijwel onzichtbaar en moeilijk te bereiken.

Maar waarom is dat? En waar zijn ze? 20’ers is een vijfdelige videoserie waarin vijf inspirerende jongeren hun visie over vrijzinnigheid geven.

In de eerste aflevering praten we met Sem Jongsma, een predikant in opleiding. Met zijn stichting Boxing for Kenya zet hij zich in voor de Keniaanse jongeren. Hij vertelt hoe hij tot het geloof gekomen is en waarom hij het belangrijk vindt om verbinding te zoeken met mensen.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *