Vrijzinnige 20'ers – Sam Godfried

Ondanks zijn niet-religieuze opvoeding, speelt religie een belangrijke rol in het leven van Sam Godfried. Nadat zijn Turkse vriendin hem heeft geïntroduceerd tot de islam, begint hij zijn religieuze zoektocht. Hij wil niet voor de islam kiezen, zonder ook eerst gekeken te hebben naar andere religies. Iets wat hij ook toepast in zijn documentaires. Hij wil verschillende perspectieven laten zien aan zijn kijkers, zodat het ze stof geeft tot nadenken. In aflevering vier vertelt Sam over zijn twijfels en overpeinzingen.


See video

Dat er binnen de vrijzinnige organisaties een vergrijzing gaande is, valt niet te ontkennen. Volgens Prof. Mirjam de Baar valt dit deels te verklaren doordat jongeren de verbinding zijn kwijtgeraakt met het oorspronkelijke vrijzinnige gedachtegoed.

De behoefte om je als twintiger aan te sluiten bij een vrijzinnige kerk of -vereniging is er niet meer. Iets wat bij de orthodoxere stromingen een minder groot probleem is. Vrijzinnige jongeren zijn vrijwel onzichtbaar en moeilijk te bereiken. Maar waarom is dat? En waar zijn ze? 20’ers is een vijfdelige videoserie waarin vier inspirerende jongeren hun visie over vrijzinnigheid geven.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *