Vrijzinnige 20'ers – Omar Anoep

Muziekproducer Omar Anoep is opgegroeid met een islamitische achtergrond, maar heeft op een christelijke basisschool gezeten. De christelijke versie van het verhaal van Adam en Eva inspireerde hem dermate, dat meer wou weten over het christendom. Zijn interesse was gewekt en hij begon zich te verdiepen in meerdere religies.
Hoewel zingeving een belangrijk onderdeel van zijn leven is, heeft hij niet de behoefte om naar een kerk te gaan. Gesprekken over de zin van het leven, heeft hij het liefst met zijn vrienden.


See video

Dat er binnen de vrijzinnige organisaties een vergrijzing gaande is, valt niet te ontkennen. Volgens Prof. Mirjam de Baar valt dit deels te verklaren doordat jongeren de verbinding zijn kwijtgeraakt met het oorspronkelijke vrijzinnige gedachtegoed.

De behoefte om je als twintiger aan te sluiten bij een vrijzinnige kerk of -vereniging is er niet meer.  Iets wat bij de orthodoxere stromingen een minder groot probleem is. Vrijzinnige jongeren zijn vrijwel onzichtbaar en moeilijk te bereiken.

Maar waarom is dat? En waar zijn ze?

20’ers is een vijfdelige videoserie waarin vijf inspirerende jongeren hun visie over vrijzinnigheid geven.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *