Vrijzinnige 20'ers – Compilatie

In de voorgaande afleveringen van vrijzinnige twintigers hebben we kennis gemaakt met Sem, Bas, Omar en Sam. Vier jongeren met een open levenshouding. Hoewel ze als vrijzinnig bestempeld zouden kunnen worden, doen ze dat zelf liever niet. Waarom is dat zo? En waarom hebben ze niet de behoefte om zich aan te sluiten bij een vrijzinnige organisatie? In de laatste aflevering van deze serie geven de vier hierop antwoord.


See video

Dat er binnen de vrijzinnige organisaties een vergrijzing gaande is, valt niet te ontkennen. Volgens Prof. Mirjam de Baar valt dit deels te verklaren doordat jongeren de verbinding zijn kwijtgeraakt met het oorspronkelijke vrijzinnige gedachtegoed.

De behoefte om je als twintiger aan te sluiten bij een vrijzinnige kerk of -vereniging is er niet meer.  Iets wat bij de orthodoxere stromingen een minder groot probleem is. Vrijzinnige jongeren zijn vrijwel onzichtbaar en moeilijk te bereiken.

Maar waarom is dat? En waar zijn ze? 20’ers is een vijfdelige videoserie waarin vier inspirerende jongeren hun visie over vrijzinnigheid geven. 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *