Vrijzinnige 20'ers: Bas Soetermans – De Dromer

Bas Soetermans: “Ik ben agnost en ik wil eigenlijk geestelijk werker zijn voor iedereen”
Dat er binnen de vrijzinnige organisaties een vergrijzing gaande is, valt niet te ontkennen. Volgens Prof. Mirjam de Baar valt dit deels te verklaren doordat jongeren de verbinding zijn kwijtgeraakt met het oorspronkelijke vrijzinnige gedachtegoed.


See video

De behoefte om je als twintiger aan te sluiten bij een vrijzinnige kerk of -vereniging is er niet meer.  Iets wat bij de orthodoxere stromingen een minder groot probleem is. Vrijzinnige jongeren zijn vrijwel onzichtbaar en moeilijk te bereiken.

Maar waarom is dat? En waar zijn ze?

20’ers is een vijfdelige videoserie waarin vijf inspirerende jongeren hun visie over vrijzinnigheid geven. In de tweede aflevering praten we met Bas Soetermans, een student Godsdienst- pastoraal werk. Hij noemt zichzelf theïstisch agnost en heeft de droom om met die achtergrond een levensbeschouwelijke praktijk op te richten. Waarom hij voor deze vorm kiest, legt hij in de video uit.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *