Vrije Geesten: debat over de grote breinvragen

Hebben we een vrije wil? Of zijn we ons brein, een fascinerend complexe machine, maar zonder geest? Hoe zit het dan met brijna-doodervaringen of andere (religieuze) ervaringen? Dat zijn vragen die tijdens het debat Vrije Geesten op vrijdagavond 15 november de revue passeren. In 2012 werd het volgende, gerelateerde filmpje gemaakt waarin filosoof Herman Philipse, socioloog Cors Visser en neurowetenschapper Jeroen Geurts met elkaar in gesprek gingen over geloof en wetenschap. Gaan ze samen? Kun je een integere wetenschapper zijn en tegelijk geloven in God?


See video

De vier sprekers tijdens het debat Vrije Geesten zijn: 

  • Jeroen Geurts, Hoogleraar Translationele Neurowetenschappen, VUMC
  • Leon de Bruin, Neurofilosoof & senior researcher (RUN/VU)
  • Iris Sommer, Hoogleraar Psychiatrie (UMC)
  • Gerrit Glas, Filosoof, Psychiater& Bijzonder hoogleraar Dooyeweerd leerstoel (VU)

Locatie van het debat op vrijdagavond 15 november is De Rode Hoed in Amsterdam. Aanmelden is op dit moment nog niet mogelijk, houd daarvoor de website Geloofenwetenschap.nl in de gaten.

Bron en afbeelding: Geloof en Wetenschap

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *