Vrij Zinnige Kunst – Lente

Diep in december, de zon, de wind, de zee. Het zand waait overal doorheen. Het lijken de eerste lentetaferelen.  Mensen met hun honden die rondrennen alsof ze nog nooit de zee hebben gezien en verliefde stelletjes die zoenen alsof ze nog nooit iets romantischers hebben meegemaakt. Diep in december. Alles is in de war. De jassen open, de mutsen langzaam af. Lente in december, alles is in de war. Maar niets is mooier dan dat.

Uit het lood. Maar niet geslagen. Het moment dat je de logica even kwijt bent. Niets is mooier dan dat. Lente in december. Niet dat moment voor een volgende afspraak, maar dat moment dat alles even onder je voeten wegvalt. Als alles in de war is. Dan is het kerstmis in april en lente in december.

Het is als een vrije val die even tot ultiem geluk leidt. En dan niet vluchten in de handen van een God, maar vallen in de armen van het onbekende. Dat is ultiem geluk. Voor even. Als alles in de war is leven mensen in blessuretijd. De tijd die er niet hoort te zijn. Zonder doel, gewoon zijn. Niet vluchten in de handen van God maar op eigen benen staan. Niets is mooier dan dat.

Het is lente in december. Een vroege lente. Het is wel koud en de wind snijdt door m’n jas. De zon laat alles leven. Niets is zoals het hoort, maar alles is zoals het kan zijn. Als je maar niet vlucht in de handen van God om de gaten te vullen waar je even in valt. Dan snijdt de wind het mooist en is iedereen op z’n allergelukkigst. Niets is mooier dan dat. En dat allemaal diep in december.

Foto: Katjes in november te koop bij AH/Etje Verhagen

Kalle Brüsewitz
Kalle Brüsewitz (soulchecker.nl) is afgestudeerd in de theaterwetenschappen en kunsteducatie en is werkzaam als freelancer op het gebied van journalistiek en kunsteducatie. Hij noemt zich SoulChecker en zoekt naar dat waar mensen zich geraakt door voelen; in kunst, politiek en religie. Ook werkt hij als coördinator in een Aanloopcentrum voor iedereen die behoefte heeft aan koffie en een praatje.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *