Vriendschap en andere ongemakken

Tijdens de boekenweek vinden in talloze bibliotheken, café’s, boekhandels en daarbuiten activiteiten plaats rond het boek. Zo ook tijdens het Nijmeegse Boekenfeest op 17 maart.
Met o.a. Tom LanoyePeter Buwalda en Raoul Heertje.

 

Op zaterdag 17 maart vult Concertgebouw De Vereeniging zich voor de zesde keer met lezers, schrijvers, dichters, muzikanten, dj’s en wetenschappers. Het boekenfeest is uitgegroeid tot een begrip in Nijmegen, en kan inmiddels standaard rekenen op zo’n 1500 enthousiaste bezoekers.

Rondom het thema van de Boekenweek, ‘Vriendschap en andere ongemakken’, is een prachtig programma samengesteld. Tom Lanoye verbindt Vlaanderen en Nederland met zijn Boekenweekgeschenk Heldere Hemel. Peter Buwalda, bekend van zijn bestseller Bonita Avenue, confronteert de lezer vooral met de ongemakken die discutabele vrienden met zich mee kunnen brengen. Van Raoul Heertje verscheen onlangs het boek Mark Rutte is lesbisch, waarin hij grip probeert te krijgen op de manier waarop mensen altijd bezig zijn een toneelstukje op te voeren voor hun omgeving. Jan van Mersbergen maakt in zijn roman Naar de overkant van de nacht de onuitgesproken verbondenheid tastbaar van een carnavalsavond in Venlo.

Janne Schra (Room Eleven, Schradinova) swingt, verleidt en biedt troost met haar prachtige stem. Stadsdichter Dennis Gaens presenteert een nieuw stadsgedicht. Filosofen en vrienden Tim Houwen en Wouter Sanderse gaan in gesprek over de verschillende stadia van vriendschap, op uitnodiging van het Soeterbeeck Programma. Maartje Wortel en Willem Claassen dragen voor uit hun debuutroman, evenals Victor Schiferli, die zijn verhaal tevens muzikaal zal onderstrepen.

Literair tijdschrift Op Ruwe Planken presenteert de ontknoping van de dichtwedstrijd  ‘De Gemakkelijkste Vijand’. De schrijfwerkplaats van Literair Productiehuis Wintertuin, de Literaturjugend, treedt naar buiten met een fraaie uitgave én waagt zich aan een literaire stoelendans. De winnaars van de schrijfwedstrijden Aan het woord! en De Nijmeegse Nieuwe keren terug op het podium.

Na al het literair vertier fungeert dj  – ‘Different Styles, Different People, One Love!’ – St. Paul vanaf middernacht als het kersje op de vriendschapstaart. Het Boekenfeest was voorgaande jaren uitverkocht, dus koop snel je kaartje!

Datum                         zaterdag 17 maart 2012
Locatie                       Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen
Deuren open              19.45 uur
Aanvang programma    20.15 uur
Toegang                    € 17,50 / € 15 (bibliotheekleden) / € 10 (student/CJP)
Voorverkoop online     www.obgz.nl/activiteiten
Voorverkoop kassa     de Bibliotheek De Mariënburg, selexyz dekker vd vegt, Stadsschouwburg
Informatie                  www.nijmeegsboekenfeest.nl

 

Het Nijmeegs Boekenfeest wordt georganiseerd door Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Literair Productiehuis Wintertuin, de Bibliotheek Gelderland Zuid, Keizer Karel Podia, Boekhandel selexyz dekker vd vegt, Faculteit der Letteren RU, Op Ruwe Planken en Soeterbeeck Programma RU.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *